Werkplaats
Auto reparatie of aircoreparatie nodig? Dan bent u bij autoservice Ghielen aan het juiste adres. Als allround garage kunt bij autoservice Ghielen met alle merken en type auto’s terecht voor alle soorten onderhoud van klein tot groot. Wij zoeken ten alle tijden in samenspraak met de klant voor de beste optie welke bij uw situatie past. Het is belangrijk dat uw auto met enige regelmaat onderhouden wordt om onverwachte schade zo goed mogelijk te voorkomen. Omdat wij uw auto volledig controleren tijdens een grote beurt bieden wij u een gratis APK keuring hierbij aan. Op deze manier kunt u weer veilig de weg op. 
Een kleine beurt is er om grote schade te voorkomen. Tijdens een kleine beurt wordt door Autoservice Ghielen gecontroleerd op 30 veiligheidspunten waaronder uw remmen, verlichting, schokdempers en de accu. Alle vloeistoffen worden vervangen of aangevuld waar nodig. Is uw auto rond de tijd van de APK keuring toe aan een kleine beurt? Combineer deze om te voorkomen dat u meerdere afspraken moet inplannen. Wij verzorgen de APK en kleine beurt graag tegelijk voor u.

De kosten die u betaalt bij Autoservice Ghielen is afhankelijk van het soort auto dat u rijdt. Bij ons kunt u er altijd zeker van zijn dat u een scherp voorstel ontvangt.
 

Remblokken en/of remschijven 
Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw auto. Maar net als alle andere onderdelen van uw auto hebben ze last van slijtage. Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot onnodig dure reparaties en is bovendien gevaarlijk. Remblokken en/of remschijven vervangen geeft zekerheid, ook een remklauw vervangen kan eens voor komen. Geef de remmen van uw auto daarom de aandacht die ze verdienen en laat ze regelmatig controleren. Tegenwoordig zijn auto’s veel veiliger dan vroeger. Moderne auto’s zijn uitgerust met airbags, kreukelzones, dwarsbalken en allerlei andere uitvindingen die uw veiligheid vergroten. Toch zijn de remmen samen met de banden de belangrijkste onderdelen van de auto als het aankomt op veiligheid. Uit onderzoek blijkt helaas dat een kwart van de auto’s rondrijdt met slechte remmen. Het is erg belangrijk dat de conditie van de remmen van uw auto goed is en ook blijft. De remmen van uw auto zijn niet zomaar ineens versleten: de slijtage vindt geleidelijk plaats, elke dag opnieuw. Diverse onderdelen van uw remmen kunnen versleten raken, zoals de remschoenen en wielremcilinders. Alle onderdelen van het remsysteem moeten in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Laat uw remmen daarom regelmatig door ons controleren. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse grote beurt. Daarnaast speelt remvloeistof ook een cruciale rol in het remsysteem. Verouderd remvloeistof heeft een hogere hoeveelheid water doordat dit opgenomen wordt uit de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het kookpunt verlaagd wordt en dit kan resulteren in dampbellen in de vloeistof, dit heeft effect op de prestaties van de remmen.

Diagnose
De elektronica neemt een steeds grotere en belangrijkere plaats in, in de autowereld, zowel bij het onderhouden als repareren van alle voertuigen is een parate kennis van elektronica van (steeds) groter belang, auto elektronica is gewoonweg niet meer weg te denken uit onze branche, en vandaar dat wij al jaren werken met moderne diagnose apparatuur en volgen onze monteurs regelmatig diverse cursussen. Uiteraard wordt de software van onze diagnose apparatuur regelmatig geüpdate.
Zo zijn wij altijd klaar om uw auto ook op dit gebied vakkundig te onderhouden en repareren.

Distributieriem 
De distributieriem wordt gezien als het meest cruciale onderdeel van uw motor. Het is daarom belangrijk om te realiseren dat deze riem in versleten toestand problemen kan opleveren. Een distributieriem wordt gemiddeld tussen de 120.000 en 150.000 km, of na drie tot vijf jaar vervangen. Omdat elke auto anders is kan dit ook afwijken. Twijfelt u of de riem nog in goede staat is? Kom gerust bij ons langs en laat één van onze monteurs uw auto controleren.

Mogelijk gemaakt door Mobilox