Bandenservice

Autoservice Ghielen heeft service hoog in het vaandel staan en willen daarom onze klanten op alle vlakken van dienst kunnen zijn. Daarom hebben wij onze zaak uitgebreid met allround banden service. Wij kunnen u elk merk en elk type band aanbieden, maar daarnaast ook nieuwe velgen.

Wilt u uw winter/zomerbanden opslaan ook deze service kunnen wij u aanbieden. De band/wiel combinaties worden in het speciaal hiervoor ingerichte magazijn op de juiste manier geregistreerd en opgeslagen onder de ideale omstandigheden. Zo blijven de banden en wielen ook in de periode dat zij niet gebruikt worden in topconditie.

Autobanden zijn niet meer alleen rond en zwart! Ze zijn er in honderden maten, uitvoeringen, kwaliteiten en prijzen.

De meest gestelde vraag is dan ook: wat is een goede band? Een goede band is een band die bij u en uw auto past.
Wilt u maximaal comfort? Super wegligging en ongeremd hard de bocht in of toch liever heel veel kilometers maken met een band?
Laat u niet teveel beïnvloeden door de honderden testverslagen op het internet, laat u door ons informeren over de mogelijkheden en koop een band die bij u, uw auto, uw wensen en uw portemonnee past. Bij de hedendaagse auto’s komen steeds meer extreem platte en grote maten voor en run flat banden (hiermee kunt u doorrijden als ze lek zijn) Hiervoor zijn wij ook volledig ingericht. Wij bieden u snelle montage en run flat montage. Neem vrijblijvend contact met ons op om de opties te bespreken.

All season banden

All season banden zijn een juiste keuze voor de temperaturen in Nederland. Omdat all season banden zijn voorzien van meer lamellen biedt het een betere grip in de winter, maar is het wel stijf genoeg voor de zomerse temperaturen. In Duitsland zijn de regels anders dan in Nederland. Informeer daarom bij autoservice Ghielen of de all weather banden die u op het oog heeft voldoen.

Denk ook na over het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Rijd u veel kilometers, dan zijn winterbanden een goede optie omdat deze minder snel slijten. Wilt u meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Winterbanden

Op zoek naar de beste autobanden voor in de winter? Als merkonafhankelijke bandenspecialist adviseren wij u graag over de juiste winterbanden voor uw auto. Daarbij denken we in eerste instantie aan uw veiligheid. Een beijzelde weg is twee keer zo glad als een besneeuwde weg, vier keer zo glad als een natte weg of een weg met een laagje gesmolten sneeuw, en acht keer zo glad als een droge weg. Maar met winterbanden heeft u beduidend meer grip en minder slip dan met zomerbanden. Daarnaast kijken we naar zaken als comfort, stabiliteit, wendbaarheid, efficiënt brandstofverbruik en grip. In de herfst- en wintermaanden, bij temperaturen onder 7°C, zijn winterbanden altijd de beste en veiligste keuze.

Waarom winterbanden in de winter de beste keuze voor uw auto zijn? Bij temperaturen onder de 7°C hebben zomerbanden minder grip op de weg en een langere remweg dan winterbanden. Door de speciale rubbersamenstelling met silica en door de profielopbouw blijven winterbanden langer elastisch en flexibel. Daardoor bieden ze meer grip op zowel droge als natte wegen, en bevroren en besneeuwde wegen. Fijne lamellen in het profiel bevorderen het comfort en de afvoer van water of natte sneeuw. Bij sneeuw grijpen deze lamellen zich namelijk als het ware vast in de sneeuw. Door de verbeterde grip is de remweg korter en heeft uw auto een betere wegligging. Bovendien vermindert het profiel de kans op aquaplaning. Genoeg redenen dus om in de winter over te gaan op winterbanden. Neem contact op met Autoservice Ghielen voor advies over de juiste banden voor uw auto.

Kort samengevat zorgen winterbanden onder gladde omstandigheden voor sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid. Meer grip en trekkracht bij temperaturen onder de 7°C door speciaal rubbermengsel met silica* dat niet verhardt bij lage temperaturen. Meer comfort en betere afvoer van water of natte sneeuw door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor wordt de remweg verkort en verbetert de wegligging in bochten.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn ervoor gemaakt om goed te presteren bij temperaturen boven de 7°C. In de zomer zijn de wegen vaak warmer, hiervoor is een band met zwaarder/harder rubber nodig om de optimale grip te behouden. Door de samenstelling van zomerbanden heeft u een lager benzineverbruik, omdat de rolweerstand aanzienlijk lager is. Dit betekent ook dat het beter is voor het milieu. Autoservice Ghielen helpt u graag met het vervangen van de banden. Ook de opslag van uw winterbanden kunnen wij voor u faciliteren.

Bandenwissel

Ieder seizoen is het belangrijk om op de juiste banden te rijden. Wij bieden u een bandenwissel aan zodat u altijd veilig kan rondrijden. U kunt ervoor kiezen om alleen een wielenwissel uit te laten voeren maar ook om de auto te balanceren en eventueel uit te lijnen.

Uitlijnen van de auto gaat over de ophanging van de wielen, of deze in de juiste stand staan. Dit zorgt ervoor dat de banden niet verkeerd afslijten. Het uitbalanceren van de wielen betreft het in balans brengen van de velg en band. Als er onbalans is, dan worden er loodjes geplaatst op de velg waardoor de banden soepel lopen in elk toerental.

Balanceren

Heeft u tijdens het rijden last van een trillend stuur? Dan is het tijd om uw autobanden te laten balanceren. Een band raakt uit balans als het gewicht van de band niet overal gelijk is verdeeld. Dan ontstaat er bij elke omwenteling een trilling. Hinderlijk voor u als bestuurder, en bovendien slecht voor uw banden, die een stuk sneller slijten.

Wanneer moet u uw banden laten balanceren?

Als u nieuwe banden onder uw auto laat zetten, worden deze altijd gebalanceerd. Maar als u tijdens het rijden merkt dat uw stuur trilt, is het raadzaam om bij ons langs te komen. Wij kunnen controleren of de wielen nog in balans zijn en kunnen zo nodig actie ondernemen. Zo rijdt u altijd in een auto die optimaal in balans is. Als u tijdens het rijden (bij 40 tot 70 km per uur) merkt dat uw stuur langzaam heen en weer beweegt, betekent dit waarschijnlijk dat een of meerdere banden van uw auto ovaal van vorm zijn geworden. In dat geval zullen we de band behandelen met een egaliseerapparaat of een nieuwe band monteren.

Mogelijk gemaakt door Mobilox